Akıllı telefon pazarının en sağlam markaları: HTC ve Sony
HTC One serisi sonrası, 2012 yılının son çeyreğinde piyasaya sürdüğü HTC One X Plus, bundan iki ay sonra tanıtılan Butterfly gibi yeni telefonlarla Android akıllı telefon dünyasında önemli bir yer edindi. Özellikle malzeme kalitesiyle ön plana çıkan HTC, kullanıcı arayüzünün hantallığı nedeniyle bir süre sonra Asya pazarında da güç kaybetmeye başlayacaktı.
Buna karşın, Tayvanlı şirket malzeme kalitesi açısından bugün bile görenleri hayran bırakacak bir işçilikle karşımıza çıkıyordu. Apple kullanıcılarının bile malzeme kalitesi açısından HTC ve Sony Xperia Android akıllı telefon modellerini hayranlıkla izlediği de bir gerçek.
HTC One X Plus, One serisinde karşımıza çıkan ergonomik oval yapıyı devam ettiren bir çizgiye sahipti. İnce bir yapıya sahip akıllı telefon, özellikle arka kısımda kullanılan özel bir plastik kaplamaya sahipti. Bu hafif yumuşak kaplama, Spigen kılıflarını andıran bir yapıdaydı.
Telefonun yarattığı bu özel his, amiral gemisinin satış anlamında One serisinin izini sürmesinş de sağladı. Ancak o sıralarda yükselişe geçen Çin markaları Hindistan ve Asya pazarında kısa sürede yükselişe geçmişti.
Asya pazarını çok daha önce keşfeden LG ve HTC ise bir türlü fiyat performans açısından Çinli rakipleriyle yarışamıyordu. Sadece Çin ve Hindistan pazarına yönelik akıllı telefon üreten Çinli markalar, bu büyük pazarlar sayesinde dünyada da akıllı telefon satışlarında üst sıralara oynamaya başladı.
Sony ise Ericsson ile olan ortaklığını sonlandırmış ve markanın telefon tarafını tamamen satın almıştı. Bu hamle sonrası yükselişe geçen firma özellikle Bravia özellikli TFT ve IPS LCD ekranlar ile karşımıza çıkıyordu. Xperia Z serisi ile ön plana çıkan marka, özellikle siyah tonlarını çok daha gerçekçi göstermesi, güneş altında sorunsuz bir şekilde ekranın görülmesi gibi özellikleri ile kullanıcıları etkiledi.
IPS LCD ekranlarda Bravia özelliğiyle parlamayı önleyen Sony, akıllı telefon dünyası için bir ilke daha imza attı. Xperia Z ile birlikte ilk defa IP57 sertifikasına sahip bir akıllı telefon modeliyle karşı karşıya kaldık. Bildiğiniz gibi IP57, toza karşı korumalı ve suya daldırmaya karşı korumalı anlamına geliyor.
Xperia Z bunun için, 3.5 mm Jak girişini bile kapatan özel su geçirmez bir dış yapıya sahipti. Aslında bu konuda ilk hamle CAT Phone ile karşımıza çıkmıştı. Bu Android dünyasının en sağlam telefonu, IP67 sertifikasına sahipti.
Yani suya daldırmanın yanında toz geçirmez bir yapıdaydı. Özel karuması sayesinde ekran çizilme ve kırılmalarının önüne geçen CAT B15, 170 gr ağırlığına sahip, kocaman bir akılllı telefondu. Ancak bu telefon çok kısıtlı bir alanda satışa sunuldu.
CAT, daha sonra bu zorlu koşullara dayanıklı akıllı telefon modellerini üretmeye 2016 yılına kadar devam etti. Sony Xperia Z, 5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahipti. Xperia Z ile birlikte marka, keskin kenarlı tasarım çizgisini özellikle amiral gemilerinde uzun süre bozmadı.
İlk iphoneun olmaması saçma
Merhaba, Dünden bugüne cep telefonu tarihi dosyamızda, ilk iPhone yani iPhone 2G’ye üçüncü haftada yer vermiştik, söz konusu dosya habere buradan ulaşabilirsiniz.
Kim yazdıysa eline sağlık bayıldım gerçekten
Bunu okuyacak işsiz tanımıyorum
Ben okuyorum. Sitedeki çoğu haberden daha kaliteli içeriğe sahip belgesel gibi. İlgi alanıma da girdiği için bunları gördükçe ilk çıktıları günleri hatırlıyorum
her marka dönem dönem telefonlarının bazı özellikleriyle sektöre yön verdi bugüne kadar. Lg de G2’nin çoğu özelliği ile öyleydi. Sektörün gidişatını, markaların planlarını değiştiren efsane bir telefon oldu.
Iphone cop