Çinli teknoloji devi Huawei, Salı günü yaptığı açıklamada, ABD yaptırımlarına rağmen akıllı telefon ve diğer ürünlerin satışlarının geçtiğimiz yıl çift haneli büyüdüğünü, ancak artık daha karmaşık bir küresel ortamla karşı karşıya olduğunu söyledi.
Huawei Technologies, güvenlik riski dolayısıyla Washington’la bir dizi anlaşmazlığa karıştı. Şirket suçlamayı reddederek, Trump yönetiminin, ABD teknoloji şirketleri için, rakipleri devre dışı bırakmak amacıyla ulusal güvenlik iddialarını kötüye kullandığını söyledi. Çin’in ilk küresel teknoloji markası Huawei’nin, Washington’la çatışması, Başkan Donald Trump‘ın ve Pekin’in ticaret üzerindeki gerilimini daha da artırdı.
“Dış baskıya rağmen Huawei sağlam kaldı”
Şirket, geçtiğimiz yılda, satışlarının 2018’e göre yüzde 19,1 oranında arttığını ve 123 milyar dolar’a yükseldiğini bildirdi. Böylece şirketin kârı, yüzde 5,6 artarak 9 milyar dolara yükseldi. Huawei’nin başkanı Eric Xu, yaptığı açıklamada, muazzam dış baskıya rağmen sağlam kaldığını söyledi. Ancak diğer yandan Huawei, 2019′da Çin teknoloji devinin kara listeye alınmasıyla işinin ağırlığı arttığı için 2019′da kâr büyümesinin yavaşladığını bildirdi.
Satışlar artsa da kâr büyümesi yavaşladı
Xu, net kâr artışının neden yavaşladığını söyledi. Eric Xu konuyla ilgili olarak “Tedarik sürecinde zorluklarla uğraşmak zorunda kaldık ve müşterilerimize belirli ürünleri tedarik etmek için bu zorlukları kısa vadede ele almak zorunda kaldık. Ayrıca Ar-Ge (araştırma ve geliştirme) yatırımımızı artırmak zorunda kaldık. ” açıklamalarında bulundu.
Çinli teknoloji devi, 2019 cep telefonu satışlarının yüzde 15 artışla 240 milyona yükseldiğini söyledi. Huawei eski telefonları Google’ın Android işletim sistemini kullanmaya devam edebilir, ancak Amerikan şirketinin gelecekteki modeller için müzik ve diğer popüler hizmetleri sunması engellendiğinden Huawei çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalıyor.
Huawei, Google’ın yerini almak için kendi hizmetlerini oluşturuyor ve 2019’un sonuna kadar sisteminin 170 ülkede 400 milyon aktif kullanıcısı olduğunu söylüyor. Kendi ekosistemini kurmak için Huawei, geliştiricileri yeni sistemi için uygulamalar tasarlamasına ikna etmeye çalışıyor. Bu da Android ve Apple’ın iOS tabanlı uygulamalarının egemen olduğu bir sektörde Huawei’nin meydan okuması olarak geçiyor.
Benim şuanda yeni bir telefon alacak bütcem yok olsaydı sırf abd başkanına gıcıjlığına huvai p40 pro alırdım
Huawei G8 kullanıcısıyım. Bu sabah tüm google servislerinin ya silindiğini (google play) ya da çalışmaz olduğunu gördüm. Gmail veya yotube’a girmeye çalıştığımda ise “google servisleriniz telefonunuz tarafından desteklenmediği için uygulama çalışmaz” hatası vermeye başladı. Hani eski cihazlarda sıkıntı çıkmayacaktı, ne oluyoruz Huawei? Bu nasıl bir müşteri memnuniyetidir? Sorun giderilmezse ne kendime ne de yakınlarıma bir daha Huawei almam, aldırtmam. Huawei almak isteyenler bir daha düşünsün.
Daha yeni nova 5t aldım bende tüm servisler çalışırken g8 nasıl çalışmıyor?
Nova 5t daha yeni bir cihaz degilmi
G8de uyarı aldığını söyleyen arkadaş bildiğin yalan söyleüyor öyle bişey yok yahu. Sanırım Samsung Promotörü kendisi yazık 🙂
Yahu arkadaşım yalan borcum mu var? Bilir bilmez insana hiç çekinmeden iftira atıyorsun. Fotoğraf yükleme özelliği olsaydı yorumlarda ekran görüntüsünü atardım. İlerde başka biri daha aynı sorunu yaşarsa hatanı anlarsın umarım..
Çin mallarını boykot edin. Fare, yılan, köpek ne bulsalar yiyorlar. Ondan sonra hayvanlardan kaptıkları virüsler ülkemize kadar gelebiliyor.
Fare yılan diyor kendi kafa yiyo beyin yiyor kokoreç yiyo bağırsak çok temiz ya teknolojiyle kültür harmanlamasımı yabıyonuz avel
Daha yeni nova 5t aldım gerçekten çok memnunun