Günlük hayatımızda kullandığımız bilgisayar, çeşitli yenilikleri de beraberinde getiriyor. Hal böyle olunca, çeşitli sorunlar da yaşanabiliyor. Bu sorunların en başında hastalıklar yer alıyor.”İnternetten de hastalık bulaşır mı?” demeyin. İnternetin kitleler tarafından kullanılmaya başlamasından itibaren birçok hastalık yayılıyor. Bu sebeple, çocuklarınızı internet hastalıkları için koruyun.

Google AI kalp hastalıklarının önüne geçebilecek!

Google AI kalp hastalıklarının önüne geçebilecek!

Google AI algoritması ile bir çok yeniliğe kolaylıkla ulaşıyor, şimdi ise bu algoritma bir çok kişinin sorunu olan, kalp rahatsızlıklarının erken teşhisi ve belki kolay tedavisi için bir aracı olabilir.

Çocuklarınızı internet hastalıkları için koruyun

İnternet hastalıkları için Uz. Psikolog M. Bayram Ayaz, Sanal Bağımlılık isimli kitabında, en yaygın internet ve teknoloji hastalıkları hakkında şu bilgileri veriyor:

Ekranla büyüyenler kendinde güven sorunu yaşıyor

Çocukluk dönemini bilgisayar v.b. gibi şeylerle geçiren kişiler, ilerleyen zamanlarda güven sorunu yaşayabiliyor. Hatta, benlik yapısında kayıplar gözleniyor. Bununla birlikte, sosyal medya platformlarında uzun süre vakit harcayan gençler, sosyal ya da yüz yüze ilişkilerde çekingen davranışlarıyla dikkat çekiyor.

internet hastalıkları

Bağımlılık düzeyinde kullanım, insan iletişiminde kendine güven sorunlarına da yol açıyor ve bu sosyal iletişimde yüz yüze konuşmaları etkiliyor. Böyle olmasının da çeşitli nedenleri bulunuyor. Başlıca nedenleri sayarsak, dijital ekranlar tamamen kullanıcının güdümünde olması olarak gösteriliyor. Cihazlar insan gibi tepki veren, onaylayan ya da eleştirel mimiklere sahip değil. Halbuki insan, gözü ve beden diliyle davranışları değerlendiren ve sözel ifadeleri ölçebilen bir yapıya sahip. Bu nedenle, her gün zamanını saatlerce cihaz başında geçiren bağımlı kişiler yüz yüze iletişimde zorlanabiliyor.