NASA, dünyaya geri dönüş uçuşlarını daha çevre dostu hale getirmek için çalışıyor. Uzay ajansı, havacılık endüstrisi ile yeni bir ortaklık yoluyla, Elektrikli Uçak Tahrik (EAP) sistemi kullanan gelecekteki uçaklar için tasarım ve modelleme araçlarını geliştirmek istiyor.
NASA’dan Mars’ta yaşam ile ilgili yeni açıklama
Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, bazı dünya organizmalarının Mars'ta geçici olarak hayatta kalabileceğini açıkladı. Mikroorganizmalar, Mars benzeri koşullara maruz kaldı.NASA EAP teknolojisini, uçuş halindeyken sergilemek istiyor
Ayrıca uzay ajansı, 2035 yılına kadar küresel filolara EAP teknolojisini, uçuş halindeyken sergilemek istiyor. NASA, özellikle turboproplar, bölgesel jetler ve tek koridorlu uçaklar gibi daha küçük uçaklarda EAP kullanımını hedefliyor.
NASA, yaptığı çalışmaların, uçakların itiş gücünün elektrifikasyonunun, enerji kullanımını ve karbon ve nitrojen oksit emisyonlarını azaltmada önemli bir etkiye sahip olabileceğini, aynı şekilde elektrik motorlarının iklim değişikliğine katkıda bulunan daha az emisyon ürettiğini gösterdiğini ifade ediyor.
Engadet’ın haberine göre daha sürdürülebilir hava yolculuğu için baskı, hem üreticiler hem de düzenleyiciler için sıcak bir konu haline geldi.
Kar amacı gütmeyen Hava Taşımacılığı Eylem Grubu‘na göre, salgın endüstriyi etkilemeden önce uçuşlar 2019’da 915 milyon ton CO2 üretti ve tüm insan kaynaklı CO2 emisyonlarına yüzde 2 katkıda bulundu. Bilindiği üzere Ocak ayında Boeing, tüm uçaklarını 2030 yılına kadar yüzde 100 sürdürülebilir yakıtlarla uçurma sözü verdi.