Yenilenebilir enerji konusunda büyük yatırımlara imza atan Tesla bu kez internet üzerinden güneş paneli siparişi almaya başladı. Kullanıcılar Tesla’nın hazır sistemlerini alırken maliyet ve kazanç bilgilerini şeffaf bir şekilde görüyor.
40 kW ile başlayan ve 240 kW’a kadar uzanan seçenekler sunan Tesla yakın bir zamanda kiralama sistemini devreye sokmuştu. Bu sayede ev sahipleri ayda sadece 50 dolar ödeyerek güneş panellerini kiralama hizmetinden yararlanıyor.
Tesla güneş paneli sistemi satışı başladı!
Bu sipariş sisteminde ise ürünleri doğrudan satın alıyorsunuz. Başlangıç fiyatı 88660 dolar olan sistem, 240 kW’a geçiş yaptığınızda 345560 dolar seviyesine çıkıyor. 240 kW’lık sistemde maliyet watt başına 1 dolara kadara düşüyor.
Abonelik sistemini tercih edenlere ise Kaliforniya’da kWh başına 0.10 dolar gibi cazip bir fiyat sunuluyor. Bunu cazip hale getiren detay ise Kaliforniya’daki kWh başına ortalama elektrik fiyatının 0.18 dolar civarında olması.
Abonelik sistemine kurum maliyetlerini dahil eden Tesla uzun vadeli sözleşme yapmıyor. Bu sayede abonelik istenildiğinde iptal edilebiliyor. Tabi, sistemin Tesla’ya geri gönderilmesi için lojistik masraflarının ödenmesi gerekiyor.
40 kW’lik sistemi aldığınızda: aylık ortalama 4330 – 5000 kWh üretim yapılıyor. Bunun yıllık parasal değeri ise yaklaşık 12000 dolar seviyesinde. Yani, ödenilen paranın geri dönüşü yıllık yüzde 15 seviyesinde oluyor.
240 kW’yi tercih ettiğinizde ise aylık ortalama 26000 – 30000 kWh üretim gerçekleştiriliyor. Bu yılda 48000 dolar ile 55000 dolar arasında bir kazanca karşılık geliyor. Tesla güneş paneli sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Rakamlar yanlis yazilmamis ise, ev icin gunes paneline 88bin dolar yada 345bin dolar verilirmi hic, 88bin dolarlik elektrikgi abd de bir aile 150 yilda harcar, bir eve 100 yil dayanmazken, hele birde 345bin dolar vermeyi hayal bile edemiyorum.
İyide bu evler için değil ki, bu şirketler için. Ev için ayrıca satiliyor. Aylık 50 dolardan başlıyor.
Üretilen enerjiyi tek kendi kullanmıyor devlete satıyor türkiyede ges tarlalaında olduğu gibi
günlük 240 Kw üretiyor bu bir mahalleye yeter
Evet ama yıllık amorti oranının %15 olduğu belirtilmiş. Zaten minimum 40 kW diyor. Hangi ev 40 kW tüketecek ki? Fazlasını şebekeye satacak kuran kişi. Bu yüzden de 150 değil 7 yıl civarında kendini amorti edecek demektir.
Çevre dostu ayağına reklam yapıyor.
Çok pahalı sistem gibi duruyor 270w lik panel başına ek masraflarla beraber 380dolar düşüyor. Türkiyede üretilen 270w panellerin fiyatı fabrika çıkışında 70 dolar civarında kurulum şirketlerine satılıyor. Kurulum maliyetini bilemiyorum fakat panel fiyatının 5 katı olduğunu düşünmüyorum
Kasların ne gerekiyorsa onu yapacağını düşünüyorum,evler için panel yaptığı gibi , evler için akü yaptılar. İhtiyaç ne ise onu yapıyorlar, Ülkemizde de bir Tesla çıksa hesabı yapılır ekonomik ise elbette yerim varsa satın alır daireye koyarız, yeriniz yoksa ne yaparsınız, güvenli şirket, vatandaş adına kirası ucuz arazilerden her birey için 7 M2 lık yer kiralar,buraya panel koyar o yerde benim adıma elektrik üretir onu benim evimde başka ücret ödemeden kullanmalı sağlar, bu süre normalde 25 yıldır, bu hak saklı tutulur, varislerede bakım parası ödeyerek bu hakkı kullanma hakkı verilerek bu süre uzatılabilir. Hatta çöl gibi tarıma müsait olmayan yerlerde her bireyin adına 7 M2 ve katları şeklinde talebe gire toprak tapusu verilerek, yani talep eden adına toprak satın alınarak burada bu yolla elektrik üretip kişinin ihtiyaç fazlası ödediği ödediği panellerin elektriğini ihtiyacı olana satarak kişiye gelir de sağlanabilir. Birde Ülkemizin bir ilinin okulunda 1,40 panelin şu andaki ürettiği elektriğin 6 ile 7 katı kadar fazla üretildiğini okuduk, Teslanın sahibine sesleniyorum, ondan önce Ülkemde bu işi tacari olarak yapanlara sesleniyorum, 6 ila 7 panelin ürettiğini 1 diğer ifade ile tek panelle üretibilmişsek her daireye mutlaka 1,40×2=2,80 lık yer bulunup, bu yer pencere altlıkları olabilir. Bu 1panelin 7 penel kadar üretim yapması sağlanmışsa bu yenilik hemen hayata geçirilip zaman kazanmaya başlamamıyız diyor, bu tek panelle japonyada 11 panelin ürettiği elektriği bir ÜNV de haber yapmıştı, Tesla sahibinin dikkatine,
Bir monokristal güneş panelinin verimi %24’tür. Yani güneşten gelen bütün enerjinin %24’ünü kazanabiliyoruz. Bu da güncel güneş panellerinin en fazla 4 katına çıkılabilir demek.
Fiyatlara bak sen. 345000 dolar.
Tesla. Büyük değişimlerin önünü açıyor.
Wall mart çatılarında teslañın yaptığı sistem ortada sistemlerde yangın cıktı wall mart dava etti teslayı
Cok akillica ticarilestirilmis gorunuyor.
Bu fiyatların yüksek görünmesinin nedeni enerji depolamalı ve haberi hazırlayan arkadaş vergi teşvik sistemini dikkate almamış. Yaklaşık her sistemde 26000 usd vergi indirimi var. Yani 40kw lık sistem aslında alan kişiye 62.000 usd ye geliyor.
Bende duşunyorum
Keşke Türkiye de de bu sistem olsa hiç düşünmeden kiralarım
2 kW benim eve yeter 40 kW den başlaması kötü olmuş
Güzel ama Türkiye şartlarında çok pahalı.
20kava kaç lira
Benim de aklımda güneş panelş sistemi satın alma var ama 4 yada 5 kW sistem lazım fiyatı biliyor musunuz
Türkiye de 10 kw a kadar ki sistemler de kw başı maliyet yaklaşık 1000$+kdv civarinda üretim fazlası elektriğinizi ise 10 yıl süre ile mevcut tarifeniz üzerinden satabilirsiniz
250vatlik gunespaneli kacpara
Türkiyedede kiralama olsa iyi olur
Çok pahalı
Youtube hüseyin kafadenği yazın bir ev için güneş paneli maliyetleri anlatılmış.
Bayilik sistemi niz varmı
Var ise şartları nelerdir