Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2015’te Teknoloji Dünyasında Neler Yaşandı? #2

Ana sayfa /

Yılın son gününe gelmiş bulunmaktayız. 2015 yılı her alanda olduğu gibi teknoloji alanında da onlarca yeniliğe ev sahipliği yaptı. Biz de bu haberimizde 2015 yılında yaşanan önemli teknolojik gelişmeleri bir araya getirdik. Eğer 2015 yılında yaşanan teknolojik gelişmeleri kaçırdıysanız veya bilginizi tazelemek istiyorsanız sizleri listemize alalım.

2015’de Teknoloji Dünyasında Neler Yaşandı?

Facebook, İlk Kez Logosunu Değiştirdi

2004 yılında The Facebook ismi ile kurulan daha sonra Facebook ismini alan günümüzün en çok kullanılan sosyal medya platformu, 10 yıl sonra logosunu değiştirme kararı aldı. Küçük çaplı olan bu değişiklik ilk bakışta pek fark edilmese de, bir değişikliğin olduğu Facebook’un yeni  logosuna detaylıca bakınca anlaşılıyor

Facebook Yeni Özelliğini Duyurdu!

Sosyal Medyada Yeni Trend: DontJudgeChallenge

Sosyal medyada ice bucket challenge etkinliğinden sonra, dontjudgechallenge rüzgarı esti. Önce kendilerini makyajla çirkinleştiren kullanıcılar, sonrasında ise makyajla güzelleşerek bambaşka birisine dönüşüyorlar.

Reklam
Reklam

Plüton Keşfine Son Anlar

NASA bundan tam 9 yıl önce Plüton üzerinde araştırma yapılması amacıyla bir uzay aracını, evrenin karanlığına doğru yolcu etmişti. 9 yıl sonra ise geçtiğimiz hafta NASA, gönderdikleri uzay aracının önceki hafta içinde yörüngesine başarılı bir şekilde yerleştiğini, ilk görüntülerin ise 14 Temmuz Salı günü geleceğini müjdeledi.

Windows Server 2003 Desteği Sona Erdi

MicrosoftWindows Server 2003 için verdiği güncelleme desteğini 14 Temmuz 2015 tarihinden itibaren kesti. Değişimi yakalayın ve Windows Server 2012‘ye geçin.

Xiaomi Akıllı Ayakkabı Duyurdu!

Robot Kendi Varlığının Farkına Vardı

“Düşünüyorum, öyleyse varım” sözünü 1600’lü yıllarda söyleyen Descartes, bugünlerin geleceğini bilir miydi bilinmez. Bir robot, kendi varlığının farkına vardı: “öyleyse varım” dedi.

Dünya Benzeri Yeni Gezegen: Kepler-452b

Uzayda yaşamdan, dünyada bir felaket olması durumunda insan ırkının yaşamına devam edebileceği yeni bir gezegene kadar, yoğun şekilde uzay araştırmalarını sürdüren NASAKepler uzay teleskobu ile yeni bir gezegeni tespit ettiğini açıkladı.

Stephen Hawking, Reddit Sorularını Cevapladı

Ünlü fizikçi ve kozmolog Stephen HawkingReddit aracılığı ile tüm dünyadan gelen soruları cevapladı. Stephen Hawking’in soru-cevap etkinliği ise Reddit AMA sistemi ile oldu.

Nokia OZO Tanıtıldı

Akıllı telefon pazarına eskisi gibi geri dönmesi zor olan Nokia, yeni pazarlara açılıyor. İlk olarak Faxconn ile Nokia N1 adındaki Android tableti tanıtan marka, sanal gerçeklik pazarına da adım atmaya hazırlanıyor. Fakat bir sanal gerçeklik gözlüğü ile değil.

Facebook 2. Çeyrek Gelirlerini Açıkladı!

:: Samsung 2. Çeyrekte Coştu!

“Mavi Ay” Gökte

Yüzyılda sadece 5 defa karşımıza çıkan Mavi Ay, normal zamanlarda bir mevsimde sadece 3 defa gerçekleşen dolunayın o mevsimde 4. Defa görünmesine verilen isim. Ya da farklı bir değişle bir ay içerisinde ikinci defa görünen dolunaya Mavi Ay ismi veriliyor. Bir yüzyıl içerisinde sadece 5 defa gerçekleşen Mavi Ay, 31 Temmuz Cuma gecesi tekrar kendisini gösterdi.

{pagebreak::1}

Nokia’nın Here Haritalarını Almanlar Satın Aldı

Nokia, herkesin peşinde olduğu Here harita servisini, Alman Otomobil Endüstrisi Birliğine satıyor.

Uçan Kaykay Lexus, Satışa Hazır

Profesyonel bir kaykay ekibi tarafından test edilen Uçan Kaykay Lexus’un görüntülerini içeren tanıtım videosunda, daha önce vaat edilen tüm kabiliyetlerin gerçekleştirilebileceği gösteriliyor. Üstelik bu vaatler arasına su üstünde batmadan yol alabilme yetisi de dahil!

Dota 2 Turnuvasına Hack Saldırısı

Valve‘in düzenlediği Dota 2 turnuvasıhackerların saldırısı nedeniyle büyük gecikme yaşadı. Saldırıya uğrayan 18 milyon dolar ödüllü turnuva, oyuncuların eleştiri odağı oldu!

iPhone 6s Bükülme Testi Yayınlandı!

FIFA 16, Türkçe Geliyor

EA Sports, Türk oyuncular için müjdeli haberi Gamescom etkinliğinde açıkladı. FIFA 16, Türkçe gelecek ve Süper Lig takımlarını barındıracak.

Samsung’dan Gizemli Paylaşım

6 İnçlik 4K AMOLED Ekranı Tanıtıldı

Çin merkezli AMOLED ekran üreticisi Everdisplay, dünyanın ilk 4K AMOLED mobil ekran panelini duyurdu. Şimdilik en yüksek PPI değerine sahip 5.1 inçlik Galaxy S6577 PPI değeri sunarken, bu ekran paneli 734 PPI seviyesine çıkmış durumda.

Mars Express Yörüngesinden Video

Avrupa Uzay Aracı (ESA) tarafından kontrol edilen Mars Express uzay aracı, Mars yüzeyini yörüngeden kaydetti.

Google’ın Yeni CEO’su Sundar Pichai

Google‘ın CEO‘su ve kurucusu Larry Page, yaptığı açıklamada Google‘ın Alphabet bünyesine geçtiğini ve CEO‘sunun da Sundar Pichai olduğunu duyurdu.

Twitter, DM Karakter Sınırını Kaldırdı!

Galaxy Note 5 ve S6 Edge+ Tanıtıldı

Samsung, New York’ta düzenleyeceği etkinlikte yeni Phablet modellerini tanıttı. Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge+ hakkında tüm bilinenler haberimizde.

Android 6.0 Marshmallow Duyuruldu 

Google I/O 2015 ile açıklanan Android M sürümünün gerçek ismi açıklandı. İşte Android 6.0 Marshmallow ve yeni sürüm hakkındaki açıklamalar.

Ay Atmosferinde Şaşırtıcı Tespit!

Gear S2 Tanıtım Videosu Yayınlandı

Samsung, geçtiğimiz hafta Unpacked 2015 etkinliğinde ortaya çıkardığı Gear S2 modeli akıllı saati için tanıtım videosunu yayınladı

Wordpress 4.3 Sürümü Duyuruldu

Dünyada birçok insan tarafından sitelerinin yönetimi (CMS) için kullanılan açık kaynak kodlu Wordpress güncellendi. Bu güncelleme ile birlikte sitenizi daha kolay yönetipdüzenleyebilirsiniz.

3D Yazıcıdan Protez Kol Ürettiler!

Lig TV’nin Twitter Hesabı Hacklendi!

Süper Lig’in resmi yayın kuruluşu olan Lig TV’nin1.12 milyon takipçisi bulunan resmi Twitter hesabı, PKK’lı “ColdHackers” isimli hacker grubu tarafından ele geçirildi

Mars’tan Selfie Geldi

Mars gezegeninde araştırma yapan uzay aracının, Selfie görüntüsü NASA tarafından paylaşıldı. Mars’taki NASA uzay aracının selfie fotoğrafı ve detayları!

4.5G İhalesi  Yapıldı

Türkiye‘nin merakla beklediği 4 G ihalesi, genel seçimlerden önce ertelenmiş, daha sonra adı 4.5 G ihalesi olarak yenilenerek 26 Ağustos‘ta yapılacağı duyurulmuştu. Nihayet o gün geldi çattı ve ihale yapıldı.

Facebook Moments Türkiye’de!

Windows 95, 20 Yaşında

Microsoft‘un altın çağını başlatan Windows 95‘in, bugün 20. doğum günü. Teknoloji severler olarak Windows 95‘in doğum gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz! İyi ki doğdun Windows 95!

220.000 Adet iCloud Hesabı Çalındı

Jailbreak‘li iOS cihazlarda skandal yaşandı. Jailbreak Tweak‘leri 220.000 adetten fazla iCloud hesabının çalınmasına neden oldu

Canon’dan, Dünyanın En Geniş Açılı Lensi

Canon, 2/3 inç 4K taşınabilir zoom lensiyle dünyanın en uzun odak uzunluğuna sahip CJ12ex4.3B IRSE-S / IASE-S model lens ürettiğini açıkladı.

Stephen Hawking’in Yeni Teorisi!

LG’den Yeni Katlanabilir Klavye

Tablet bilgisayarlar için bir yeni klavye tasarımı da LG‘den geldi. Her ne kadar katlanabilir olarak görülse de, aslında “yuvarlanabilir” bir klavye oluyor.

11 Yaşında Türk Çocuğunun Oyunu

11 yaşındaki Ömür Efe Güçlü, geliştirmiş olduğu 3 boyutlu TopLA oyununu, Google Play Store‘da yayınladı. İşte minik dâhinin oyunu ve hayatı

NASA’dan Kendini Onaran Madde

NASA uzun süren çalışmaları sonucunda birçok yeniliğin kapısını aralayabilecek olan bir madde türü geliştirmeyi başardı. NASA’da çalışan bilim adamlarının geliştirdiği bu madde hasar aldığı zaman saniyeler içerisinde kendisini yenileyebilme yeteneğine sahip.

{pagebreak::2}

Google, Logo Değiştirdi

Alphabet‘in bünyesinde bulunan Google, uzun yıllar boyunca kullandığı logosunu değiştirdi. Google‘ın logo evrimi ve yeni logosu haberimizde.

Samsung Gear S2 Duyuruldu

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni akıllı saat serisini IFA Berlin 2015 öncesi duyurdu. Gear S2 ve Gear S2 Classic modellerinin özellikleri haberimizde.

IFA 2015’te Neler Tanıtılıyor?

Sony, IFA 2015’de Show Yaptı

SonyIFA 2015 etkinliğinde dünyanın ilk 4K çözünürlüğüne sahip telefonu Xperia Z5 Premium modelinin yanında, Xperia Z5 ve Xperia Z5 ‘in ufak ve bütçe dostu modeli Xperia Z5 Compact modelini tanıttı. 

IFA 2015’te Tanıtılan Akıllı Telefonlar

Yeni Moto 360 Tanıtıldı

Motorola bugün Berlin’de düzenlenen IFA 2015 etkinliğinde sahne aldı ve Moto 360’ın yeni modelini tanıttı. Moto 360 (2015) ve Moto 360 Sport olarak iki farklı model ile karşımıza çıkan Motorola, akıllı saatinin bayanlar ve erkekler için çeşitli varyasyonlarını duyurdu. Yeni Moto 360’ın, 42MM ve 46MM olarak iki farklı modeli bulunuyor.

Asus, Çubuk Bilgisayarını Tanıttı

Dünyanın en küçük Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayar olan Asus VivoStick, sadece 70 gram ağırlığında ve 138 x 15 x 14 mm boyutunda. Bir flash bellek ile karıştırılma riskinin oldukça fazla olduğu bu yeni bilgisayar, boyutuna rağmen oldukça marifetli.

Projeksiyonlu Lenovo Yoga Tab 3 Pro Tanıtıldı

Lenovo Yoga Tab 3 Pro selefi ile benzer bir tasarıma sahipken bünyesinde barındırdığı projeksiyonla artık çok daha başarılı görüntü aktarımı yapabiliyor. Önceki model 50 inç boyutunda görüntü aktarımı yaparken Yoga Tab 3 Pro ile tam 70 inç görüntü aktarımı yapmak mümkün.

Çift Ön Kameralı Lenovo Vibe S1!

Toshiba’dan Dünyanın İlk 4K Hibrit Bilgisayarı

Toshiba, Windows 10 işletim sistemi ile gelen 12.5 inç büyüklüğünde ve 4K Ultra HD çözünürlüğünde ekrana sahip olan dünyanın ilk hibrit bilgisayarı olma özelliği taşıyan Satellite Radius 12 modelini tanıttı

Apple Yeni Ürünlerini Tanıttı

Apple, düzenlediği etkinlikte iPhone 6siPhone 6s Plus ve yeni Apple TV modeliyle beraber yeni iPad Pro ve iPad Mini modellerini tanıttı.

Apple, 3D Touch İle Geldi

Gerçekleşen etkinlik öncesindeki genel kanı iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın Force Touch özelliğiyle gelebileceği yönündeydi. Fakat Apple büyük bir sürprize imza atarak iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta Force Touch yerine 3D Touch özelliğinin bulunduğunu açıkladı. Peki 3D Touch nedir? Ne işe yarar? İşte bu soruların cevabı.

Sharp İlk 8K TV’yi Satışa Sunuyor

2K, 4K derken Japon elektronik üreticisi Sharp, 8K ekranlı televizyonunu ticari pazara sunmaya hazırlanıyor. BBC’nin haberine göre Sharp’ın 8K ekranı, günümüzün yaygın yüksek çözünürlüklü video formatı 1080p’den 16 kat fazla piksel içeriyor. 8K ekranların tam çözünürlüğü ise 8192×4320 piksel. Sharp’ın televizyonu 85 inç ekrana sahipken, bu yüksek çözünürlüğün en az 65 inç ekranlarda sağlanabileceği belirtiliyor.

Xiaomi Mi 4c Tanıtıldı

Microsoft’tan Genç Mucide Hediye!

Teksas’ta yaşayan 14 yaşındaki lise öğrenci Ahmed’in kendi evinde, el yapımı bir dijital saat üretmesi ve okula götürmesiyle başladı. Okul yönetimi bombaya benzettiği bu saat yüzünden öğrenciyi polise teslim etti. Göz altına alınan Ahmed’in masumluğu ortaya çıktı ancak yapılan ırkçı muamele beraberinde büyük bir sosyal medya tepkisini de doğurdu.

Skype Çöktü

Dünyanın en meşhur ve çok kullanılan VoIP servisi olan Skype, Microsoft’un onca çabasına rağmen son günlerdeki dalgalanmalara yenik düştü ve yeniden çöktü.

Office 2016 Çıktı

Office 2016; Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio ve Access de dahil olmak üzere Windows işletim sistemi için yeni masaüstü uygulamalarıyla birlikte geliyor. Müşteriler Office 365 paketini alarak OneDrive, Skype For Business, Delve ve Yammer gibi en güncel uygulamaların tam sürümüne de sahip olabilecek.

Volkswagen CEO’su İstifa Etti

Volkswagen Grup ile ilgili yaşanan skandalların büyümesi üzerine daha fazla dayanamayan Volkswagen CEO’su Martin Winterkorn, yaptığı bir açıklama ile Volkswagen CEO’su görevini bıraktığını beyan etti.

İşte VW Skandalının Perde Arkası

NASA, Mars’ta Akan Su Bulunduğunu Açıkladı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yıllardır merak edilen ve sık sık dile getirilen “Mars’ta sıvı halde su var mı?” sorusunu sonunda yanıtladı. Özellikle bugün NASA’dan gelen “Mars’ın gizemi çözüldü mü?” paylaşımı sonrası herkesin yoğunlaştığı NASA, beklenen açıklamayı  yaptı.

Yerli Ödeme Sistemi TROY

Alışveriş yöntemleri gelişip hızla internet ile alışverişler artıyor olsa da, bugüne kadar hala yabancı ülkelerin geliştirdiği ödeme yöntemlerini kullanıyorduk. Ancak bugün pek çok gelişmiş ülkede olmayan yerli ödeme sistemimiz olan TROY duyuruldu. İşte kredi kartlarının sağ alt bölümünde logosunu sıkça göreceğimiz TROY hakkında detaylar.

OS X El Capitan Çıktı

Apple, masaüstü işletim sisteminin en yeni sürümü olan OS X El Capitan, Mac kullanıcıları için ücretsiz güncelleme olarak dağıtımına başlandı. İşte OS X El Capitan ile gelen yenilikler.

{pagebreak::3}

Google, 12 Dolara Satıldı

Google’ın eski çalışanı olan Sanmay Ved, geçtiğimiz gün bir anda Google.com’un sahibi konumuna gelmeyi başardı. 12 dolar ücret ödeyerek Google.com’un sahibi olan Sanmay Ved’in saltanatı kısa sürdü. Sanmay Ved, domain ve web sitesi satın alma servislerinde gezerken Google domainin boş olduğunu fark etti. Sanmay Ved, 12 dolar ödeyerek Google.com’un domainini satın aldı.

Google Bu Gece Değişiyor!

Microsoft Etkinliğinin Tüm Detayları

Microsoft etkinliğinde yeni amiral gemisi Lumia 950 ve 950 XL modellerinin yanında Microsoft Band ve Surface Pro 4 tanıtıldı!

Nobel Kimya Ödülü’nde Bir Türk!

DNA onarımı alanındaki çalışmalarıyla Türkiye’den Aziz Sancar, İsveç’ten Thomas Lindahl ve Paul Modrich bu yıl Nobel Kimya Ödülü’nün sahipleri oldu.

İşte Twitter’ın Yeni CEO’su!

Yerli Otomobil Cadillac BLS

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın, yerli otomobil prototiplerini tanıtmasıyla beraber, yerli otomobil tekrardan Türkiye gündemine oturdu.

4K Çözünürlüklü iMac Satışa Sunuldu

Apple, sessiz sedasız 21.5 inç Retina 4K ekranlı iMac modelini satışa sundu. Magic Keyboard, Magic Mouse 2 ve Magic Trackpad 2 ailesi ile aynı anda satışa sunulan 21.5 inç Retina 4K ekranlı iMac, isminden de anlaşılacağı gibi 4K ekran çözünürlüğüne sahip. Daha önce farklı bir politika izleyip 5K iMac modelini duyuran Apple, fiyat olarak daha ekonomik olan 4K iMac modeli ile boy gösterecek.

Türksat 4B Uydusu Fırlatıldı

“Ka” bandı üzerinden internet erişimi için kullanılacak olan yeni haberleşme uydusu Türksat 4B, Kazakistan Baykonur Fırlatma Üssü’nden uzaya fırlatıldı

IMEI Kayıt Süresi Uzatıldı

İlk Canlı 4.5G Deneyimi Türk Telekom’dan

Türk Telekom Grubu, teknoloji ortağı olarak yer aldığı 27. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nde, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. 26 Ağustos’ta yapılan IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi sonrasında, 4.5G teknolojisini ilk kez canlı olarak son kullanıcının deneyimine sunan ilk ve tek operatör oldu.

HTC One A9 Tanıtıldı

Uzun bir süredir gündemde yer alan HTC’nin yeni akıllı telefonu One A9,  düzenlenen bir etkinlik ile resmiyet kazandı. iPhone 6 modeline olan benzerliği ile dikkat çeken HTC One A9 için güzellik, performans ve sadelik vurgusu yapılıyor.

Yurtdışından Telefon Getirenlere Müjde!

Google Street View Türkiye’de

Google Maps’in en gözde alt servislerinden biri olan Google Maps Street View yani Türkçe adı ile Google Haritalar Sokak Görünümü artık Türkiye’de!

Samsung Galaxy View Tanıtıldı

Samsung’un bir süredir gündemde olan devasa bir ekrana sahip olan tableti Galaxy View, resmiyete kavuştu. Sızıntılarda olduğu gibi 18.4 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan Galaxy View, üreticisinin dediğine göre video izlemek için üretilmiş.

Youtube RED, Kullanıma Açıldı

Dünyanın en büyük video platformu olan YouTube’un geçtiğimiz günlerde tanıttığı ücretli servisi YouTube RED kullanıma sunuldu.

HTC One M9e Tanıtıldı! İşte Özellikleri!

HTC One M9e Tanıtıldı! İşte Özellikleri!

Sosyal Medyada Geleceğe Dönüş Fırtınası

Sosyal medya kullanıcıları filmde olan ve hala gerçekleşmemiş icatlar üzerine yoğunlaşırken, Türkiye’nin önde gelen dev firmaları da bugüne kayıtsız kalmadı.

Samsung’un 3D Touch Teknolojisi

Apple’ın iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta kullandığı 3D Touch teknolojisinin bir benzerinin Samsung tarafından patentlendiği ortaya çıktı.

iPhone 6s ile Gelen 10 Özellik!

{pagebreak::4}

Youtube, VR Desteğine Kavuştu

YouTube tarafından duyurulan yeni özellik ile, artık site üzerinden 3 boyutlu VR videolar izlenebilecek. Google Cardboard ile uyumlu çalışan bu yeni özellik ile 360 derece videolar izlemek artık mümkün.

TAG Heuer Connected Tanıtıldı

TAG Heuer, akıllı saat konusunda Google ve Intel ile olan ortaklığını kullanarak Connected adlı modelini yaptıklarını duyurdu. TAG Heuer Connected tam 1.500 dolara satılacak.

Barack Obama Facebook’ta!

Dünya Benzeri Gezegen Bulundu

Uzay teleskopları aracılığı ile devam eden gözlem çalışmalarının sonucuna, bir yenisi daha eklenmiş oldu. Aktarılan bilgilere göre, kendi güneş sistemimiz dışında kalan ve kod ismi GJ 1132b olan gezegen, Dünya ile benzerlik gösterebileceği gibi, içerisinde olası canlı kolonilerini de barındırıyor olabilir.

Apple, Beats Music’in Fişini Çekti

Apple, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında 3 milyar dolar ödeyerek Beats Electronics ile birlikte satın aldığı müzik dinleme servisi Beats Music’i kapatmaya hazırlanıyor.

Google Maps İnternetsiz de Çalışıyor

Navigasyon sektörünün lideri Google Maps, bir süredir çevrimdışı navigasyon hizmeti vermemesiyle eleştiriliyordu. Gelen şikayetlere kulak veren Google, Android için bugün yayınladığı bir güncelleme ile çevrimdışı navigasyon özelliğini uygulamaya ekledi.

Google Maps Sonunda Türkiye’de!

Facebook’tan “Güvendeyim” Özelliği

Facebook, salgın hastalık, doğal afet ya da benzeri kriz durumlarında kullanılmak üzere yeni bir özelliği duyurmuştu ve Paris’te yaşanan saldırı sonrası ilk olarak Japonya’da yayına geçen ‘Güvenlik Durumu Kontrolü’ özelliğini devreye sokuldu.

Ünlü Hacker Grubu, IŞİD’e Savaş Açtı!

LG’den Dünyanın En Büyük OLED Ekranı

13 metre yüksekliğe 8 metre genişliğe sahip olan dev ekran, Fransız tasarım şirketi Wilmotte & Associes ile LG’nin ortak çalışması sonucu 140 adet 55 inç’lik kavisli OLED ekranın birleştirilip tek bir panel haline getirilmesi ile Incheon havaalanına yerleştirildi.

Windows 30 yaşına bastı

PC kullanımında büyük bir devrim yaratan ve PC’leri grafik ara yüze sahip işletim sistemiyle tanıştıran Windows, 30 yaşına bastı.

Dünyanın İlk Elektronik Bitkisini Yaptılar

Linköping Üniversitesi laboratuvarlarında çalışan bilim adamları, damarlarından elektronik devreler geçen canlı bir gül yetiştirmeyi başardı.

Bekarlar Günü Alibaba’ya Yaradı!

Pepsi Marka Akıllı Telefon Satışta

Pepsi Phone P1 adıyla satışa çıkan telefonun üretimini Shenzhen Scooby Communication Equipment adlı şirket üstlendi. Telefonun arkasında Pepsi’nin içeceklerinde kullandığı logo aynen yer alıyor.

3. Köprüde Selfie Yaptılar

İstanbul’da yapımı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne (3.köprü) tırmanan Pavel Smirnov ve Özcan İpar, 350 metre yükseklikte Selfie çekti

Wi-Fi’den 100 Kat Hızlı Teknoloji: Li-Fi

Estonya’da bulunan Velmenni şirketi, yaptığı açıklamada laboratuvar ortamından çıkarıp ofislerinde test ettikleri Li-Fi teknolojisi ile 1Gbps’lik hızlara ulaştığını söyledi.

iPhone 8 ve iPhone X DFU moda alma!

Bill Gates Temiz Enerji Yatırımı Yapıyor

İnsanlara temiz, daha ucuza elde edilebilir ve güvenilir enerji sağlayabilmek için dünyanın en güçlü teknoloji isimleri bir araya geliyor. Bill Gates ve Mark Zuckerberg başta olmak üzere Virgin Group kurucusu Richard Branson, Amazon CEO’su Jeff Bezos, Alibaba başkanı Jack Ma bir araya gelip, sıfır karbon emisyonuna sahip enerji çözümleri için diğer ülkelerle çalışmalar yapacak.

Zuckerberg Doğum İzninde!

{pagebreak::5}

Mark Zuckerberg Baba Oldu

Mark Zuckerberg’in eşi Priscilla Chan, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Eşi ve kızıyla fotoğrafını paylaşan Zuckerberg, Facebook hisselerinin %99’unu hayır işlerine ayıracağını açıkladı.

Yahoo, Finansal Sorunlar Yaşıyor

Son raporlara göre Yahoo, kötü gidişattan kurtulabilmek için aralarında Çinli İnternet devi Alibaba’nın da bulunduğu birkaç hissesini satmayı planlıyor.

Dünyanın İlk Web Sitesi 25 Yaşına Girdi!

Amazon Web Services Türkiye Ofisini Açtı

Amazon Web Services, Türkiye’de bulutun büyümesine destek vermek için Türkiye ofisini açtı. Şirket dünyanın dört bir yanındaki müşteriler ile daha yakından çalışırken bulut bilişim operasyonları da sürekli genişliyor.

Epson, PaperLab’ı Tanıttı

Epson, uzun çalışmalar sonunda devasa geri dönüşüm tesislerini 2.5 metrelik bir makinaya sığdırdığı dünyanın ilk ofis içi kağıt geri dönüşüm makinesini ürettiğini açıkladı.

3. Köprü Selfie’cileri AVM’ye Tırmandı!

BTK, Twitter’a Para Cezası Kesti

AA tarafından belirtilene göre; terörü öven, emniyet güçlerinin hedef gösterildiği, halkı kin, nefret ve şiddete teşvik eden paylaşımları kaldırılmayan Twitter’a, BTK/TİB’in 5651 sayılı internet ortamında işlenen suçlar yasasının 8/A maddesi uyarınca 150 bin TL idari para cezası kesildi.

Elektrikli Volkswagen Microbus Ortaya Çıktı

Alman otomotiv devi Volkswagen’in, 2016 yılında piyasaya çıkarması beklenen elektrikli konsept otomobiline dair ilk görsel yayınladı.

Facebook’a Live Photos Dopingi!

İtfaiye Robotu Geliştirildi

Avustralya’da yangınlara karşı konulması için ve özellikle itfaiyecilerin hayatını riske atmamak için güçlü bir robot üretildi. Yangınları artık TAF 20 robotu söndürecek.

Kojima Resmen Sony Bünyesinde

Konami ile yollarını sancılı bir şekilde ayıran Hideo Kojima yeni partnerini buldu. Kojima ve Geoff Keighley yeni iş birliğini Twitter üzerinden müjdeledi.

Google’dan 100.000 Dolar Tazminat Kazandı!

Brezilya’dan WhatsApp Engeli

Brezilyalı WhatsApp kullanıcıları bugün enteresan bir olay ile karşılaştı. Brezilya’da bir mahkemenin vermiş olduğu kara sonucu ülkede WhatsApp erişimi engellendi. 48 saat sürecek olan WhatsApp erişim engeli, tüm ülkede olduğu gibi sosyal medya sayesinde yayılarak global anlamda da tepkilere neden oldu.

Kara Deliğin Sırrı Çözülüyor

Uzayın en görkemli ve garip objelerinden biri olan Kara Deliklerin gizemi çözüldü ve içeriğinde ne olduğu bilim adamları tarafından bulundu.

NASA’dan Gizemli Mars Keşfi!

Microsoft, Talko Firmasını Satın Aldı

Microsoft, eski baş yazılım mimarı Ray Ozzie tarafından kurulan ve kurumsal firmalar tarafından tercih edilen mesajlaşma uygulaması Talko’yu satın aldı.

Türkiye Ağır Saldırı Altında

ODTÜ, Türkiye’nin internet alt yapısının son birkaç gün içinde, dünyanın gördüğü en ağır siber saldırılardan biriyle karşılaştığını açıkladı.

ODTÜ, Siber Saldırı için Açıklama Yaptı!

Anonymous Türkiye'ye Ne Kadar Zarar Verdi?

14 Aralık'tan beri Türkiye internet alt yapısına saldıran Anonymous, dünden itibaren de bankacılık servislerini DDoS saldırıları ile çökertmeyi başardı. Peki tüm bu zararın boyutu ne kadar?

Türkiye’de Çocuklara Sosyal Medya Yasağı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, TBMM’de yaptığı özel görüşmede belirli yaşın altındaki çocuklar için sosyal medya kullanımının yasaklanacağını açıkladı.

Fujitsu Yeniden Yapılanıyor

Son yıllarda mobil pazarın hızlanması bilgisayar sektörüne büyük darbevurdu. Oldukça düşüş yaşayan bilgisayar satışlarına karşı Samsung ve Toshiba gibi firmaların ardından Fujitsu da yeniden yapılandırmaya gidiyor.

Bilim İnsanları Retina Hücresi Üretti

Kök hücre çalışmalarının vesile olduğu başarıların arasına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Son olarak Japon bilim insanları, laboratuvar ortamında Retina hücresi üretmeyi başardı.

:: Sizce 2015 yılının en önemli haberi neydi?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam